Zelda & Zorro

Op de benedenverdieping van Faar huist Zelda & Zorro, een shared living room voor feesten en evenementen. De gezellige huiskamer is het perfecte decor voor een familiefeestje, creatieve workshop of vergadering. Naast een evenement op maat, kan je hier ook terecht voor een lekkere brunch op geregelde tijdstippen, iets wat hen onderscheidt in het horecalandschap.
Zelda en Zorro

Wij spraken met Wendy, de ambitieuze ondernemer achter dit vernieuwende concept.

Bij Zelda & Zorro organiseer je een verjaardagsfeest of etentje onder vrienden, zoals je dat thuis zou doen, zonder dat je er zelf veel werk aan hebt. We zijn dus vooral een facilitator. Wij voorzien een ruimte, catering en animatie, in een huiselijke, no-nonsense sfeer. In eerste instantie richten we ons op gezinnen met kinderen, maar ook bedrijven zijn meer dan welkom om hun vergaderingen hier te laten doorgaan.

Waarom kozen jullie ervoor om jullie zaak hier te vestigen?

Mijn ouders zijn fervente zeilers, dus ik heb altijd wel iets met water gehad. Toen dit pand ons getipt werd, was ik dan ook meteen enthousiast om hier ons tweede filiaal te openen. Zelda & Zorro is eigenlijk gestart in de oude Dekenij van Evergem als leegstandsinvulling, waar we drie jaar konden experimenteren met ons concept. Nadien vestigden we ons in een vast pand in Evergem en begonnen we ook hier in De Nieuwe Dokken. Begin dit jaar openden we een derde locatie in Oostende aan de Oosteroever, niet toevallig ook bij het water (lacht).

Zelda en Zorro interieur 2
Zelda en Zorro interieur 4

Wat zijn volgens jou de drie grootste troeven van ondernemen in De Nieuwe Dokken?

Eerst en vooral de levendigheid. Hier gebeurt altijd wel iets. Wanneer ik de brunch aan het voorbereiden ben, vind ik het heerlijk om door onze grote ramen naar de mensen op het Kompasplein te kijken. De site is ook zeer bereikbaar, zowel met de auto, trein, te voet als met de fiets. En met de komst van de Verapazbrug, gaat dat in de toekomst alleen nog maar verbeteren.

Als derde pluspunt denk ik aan de wisselwerking tussen de verschillende ondernemers op de site. Je voelt dat je een netwerk rond je hebt. Zowel voor een gezellige babbel als voor een logistiek probleem. Zo komen onze bloemen van bij Compagnie des Fleurs en onze raamstickers van Bosch & Bordon, allebei ook ondernemers op de site.

Hoe past de visie van Zelda & Zorro binnen die van De Nieuwe Dokken?

We hebben hetzelfde doel: mensen verwelkomen en samenbrengen in een ongedwongen sfeer. We willen beiden een gevoel van thuiskomen creëren. De Nieuwe Dokken stelt daarvoor heel wat buitenruimte ter beschikking om te delen met elkaar, wij doen dat met binnenruimte. We zagen de site ook echt als mooie aanvulling op ons concept. Gasten kunnen tijdens hun event een wandeling maken of even een frisse neus halen aan de kade.

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die overweegt om naar De Nieuwe Dokken te verhuizen of hier een zaak te starten?

Het is een site die nog in volle groei is. Dan is het een enorme opportuniteit om daar vanaf het begin bij te zijn. Zo kan je het mee vormgeven en je eigen identiteit erin leggen. Het is ook een soort statement dat je maakt. Wonen of ondernemen in de wijk van de toekomst, dat toont dat je progressief bent.

Zelda en Zorro 2

Hoe kijk je naar de toekomst van De Nieuwe Dokken?

Ik denk dat er nog meer een dorpsgevoel gaat ontstaan. De community tussen de bewoners en ondernemers begint echt te groeien. Dat zie je in kleine events zoals een afterwork of buurtfeest. Wij kunnen daar ook een rol in spelen door onze deuren open te zetten. Zowel als ondernemer als bewoner, want binnenkort komen we zelf ook op de site wonen! We kijken er enorm naar uit om wakker te worden met zicht op het water.

DOK DILEMMA'S

Wandelen langs de kade of fietsen langs de kade?

Wandelen, dan kan je veel meer ontdekken. Al fietsend ben je er te snel voorbij.


Zonsopgang of zonsondergang?

Zonsopgang!
Als je de schittering van de zon op het water ziet, weet je dat het een goede dag gaat worden.


Suppen of vuilvissen op het water?

Suppen, doe mij maar wat avontuur