De Nieuwe Dokken, niet zomaar een buurt

DND zomer
DND Buurt

Aan de kade

'De Oude Dokken' is een grootschalig stadsontwikkelingsproject van sogent met een unieke uitstraling. Denk maar aan de enorme openheid van het gebied: de indrukwekkende wateroppervlakte, de drie wijkparken, de verscheidenheid aan woongroen en de brede kaaien. Hier krijgen bewoners en bezoekers ruimte om vrij te ademen en te genieten. Binnen dat grotere plan vindt ook De Nieuwe Dokken haar plek.

DND Park

Oh zo groen

Het is niet enkel het water dat de hele buurt opfrist. De Oude Dokken is bezaaid met een pak groenzones. Op de kop bevindt zich het Kapitein Zeppospark met de grote havenkraan als uitkijkplatform. Verder langs de kade bevindt zich het Robinson Crusoëpark met zes kleinere woongroenzones. En binnenkort komt er nog een nieuw wijkpark bij, evenals het Moby Dickpark tussen Melopee en het zuidveld.

DND Buurt mobiliteit

Mobiliteit

Voorheen vormde het water van de Oude Dokken een harde barrière tussen de binnenstad en de site. Dit project brengt de oevers nu met elkaar in contact en zal open en bebouwde zones afwisselen aan beide kanten van het water. Zo ontstaat er een gevoel van samenhang.

De Bataviabrug en Matadibrug bieden een complete verbinding voor fietsers en voetgangers. Met de bouw van de Verapazbrug en het verleggen van de kleine ring naar de Afrikalaan zal deze nieuwe wijk echt deel gaan uitmaken van de binnenstad.

Ondernemen

Wonen, werken en ontspanning komen samen op De Nieuwe Dokken. Als ondernemer geniet je van een kantoorruimte in een van de modernste en meest innovatieve wijken van Gent, dicht bij het centrum, omringd door het water en groen. Daarbovenop word je omringd door ervaren talenten uit diverse sectoren.

Reeds aanwezig op de site zijn Zelda & Zorro (modern shared living room concept), STOOK EN KEET (graphic & motion design), Saskia Faelens (pilates & energetische healing), Thomas Soete (book & graphic design), Blue Lines (vertaalbureau), Bosh & Bordon (collectief in B2B-communicatie) en Bur’eau (co-working).

DND Ondernemers
DND Melopee

Melopee

Muzisch leerThuis Melopee bevindt zich centraal op de site. Het is een basisschool waar kunsteducatie en in het bijzonder muziek vanaf de kleuterklas een centrale plaats innemen in het leerproces. De traditionele vakken en activiteiten worden er doorspekt en aangevuld met een brede culturele en muzikale vorming. Het stadsgebouw bevat ook een buurtsporthal, een kinderdagverblijf en een buitenschoolse kinderopvang.

DND Buurt Haddok

Haddok

In De Nieuwe Dokken kan je heerlijk brunchen en aperitieven in Haddok: de nieuwe hotspot van Pieterjan Goeteyn en Eliane De Clercq. Het duo blaast het pand van het vroegere CUP nieuw leven in met een hippe lunch -en brunchbar. Op het menu: overheerlijke broodjes, salades, warme gerechten en gebak. En dat met een knap zicht!

DND Nerdlab

Nerdlab

Deze kunsteducatieve organisatie gelooft dat jonge mensen nodig zijn om de wereld te redden. Om dat doel te bereiken bieden ze hen creatieve, technische en sociale skills. Als open collectief maken ze creaties samen met jongeren en delen ze hun kennis met elke organisatie of bedrijf die met een innovatieve uitdaging zit.

Benieuwd naar het aanbod?