Haddok

In juni 2023 bliezen Eliane & Pieterjan nieuw leven in de handelsruimte van het DEK. Op de plek waar vroeger CUP huisde, opende het duo ‘Haddok’: een gezellige lunch -en brunchbar!
Haddok 2

Wij schoven mee aan tafel en gingen in gesprek met het ambitieuze ondernemerskoppel.

Pieterjan:

Het idee voor een eigen horecazaak is ontstaan uit onze passie voor een pure en smaakvolle keuken. We focussen bij Haddok dan ook heel hard op de kwaliteit van ons eten. We proberen in elk gerecht een stukje van onze identiteit te stoppen.

Eliane:

Het gaat ook nooit hetzelfde zijn. Pieterjan en Jeffrey zijn eigenlijk continu aan het experimenteren met nieuwe smaken en gerechten. Ons aanbod is dus elke keer anders.

Hoe zijn jullie op dit pand gekomen?

Eliane:

We kenden het pand al van toen CUP hier nog zat. Ik ben toen één keer samen met onze dochter hier komen ontbijten. En ik was meteen verliefd op deze plek! Een groot terras, super veel licht dat binnenvalt… Toen ik dan een paar maanden later zag dat CUP ermee stopte, waagden we meteen onze kans. Via Schipperskaai Development kwamen we in contact met Dimitri, die ons heeft begeleid in het aankoopproces.

Pieterjan:

We waren eigenlijk al twee jaar op zoek naar een geschikt pand. Toen dit op ons pad kwam, hebben we niet lang getwijfeld.

Gevel Haddok 2
Haddok interieur

Wat zijn de voordelen van hier te ondernemen?

Pieterjan:

Je hebt het duurzaamheidsverhaal dat in de kleinste hoekjes is doorgetrokken, zelfs tot in de toiletten! Daar is echt goed over nagedacht. De bereikbaarheid en parkeermogelijkheid vind ik ook twee grote troeven. Je zit hier rustig, maar toch dichtbij het centrum. Het is de ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Eliane:

De Nieuwe Dokken is ook gewoon echt heel mooi! De gebouwen zijn allemaal anders, maar passen toch perfect samen. Die architectuur, in combinatie met het water, geeft echt fenomenale uitzichten, zeker als de zon hier ondergaat!

Haddok interieur 3

Hoe is jullie contact met de bewoners van de site?

Pieterjan:

Heel goed! We zijn hier met open armen ontvangen. Ons concept is echt opgebouwd naar de noden van de bewoners. Een ontmoetingsplek waar mensen kunnen samenkomen voor een lekkere lunch of ontbijt. We beginnen daardoor heel veel buurtbewoners te kennen.

Eliane:

Elke derde woensdag van de maand is er zelfs een evenement in Haddok, speciaal voor en door de buren: ‘Buren achter d’uren’. Dat is ook het moment waar telkens nieuwe ideeën ontstaan. De gemeenschap op de site is in volle opbouw, en ook wij groeien daarmee mee. Wij zijn alles nog aan het ontdekken, maar voor de mensen die hier wonen is het ook allemaal nieuw. Niemand is hier al twintig jaar vastgeroest. Daarom hebben de mensen hier ook echt een open kijk.

Haddok interieur 2

En het contact met de andere ondernemers?

Eliane:

Daar is echt een leuke wisselwerking mee! We kunnen steeds bij elkaar terecht als we last-minute iets nodig hebben. Iedereen gunt elkaar echt het succes.

Pieterjan:

In de achterste ruimte van ons pand heeft Studio Paus een tijdje een pop-up winkel gehad. Zij waren op zoek naar een plek om uit te testen of hun webshop ook als echte winkel kon werken. Dat bracht een leuke extra dimensie! Onze klanten konden na hun maaltijd nog even shoppen, hun klanten konden na het winkelen nog een koffietje blijven drinken bij Haddok. Die samenwerking weerspiegelt eigenlijk mooi de synergie tussen alle ondernemers van de wijk.

Wat zijn jullie toekomstplannen?

Pieterjan:

Ik hoop dat we een vaste waarde worden in de buurt, een soort uitvalsbasis. We gaan niet koppig ons eigen ding doen, maar steeds blijven luisteren naar waar de bewoners nood aan hebben. We zitten nog boordevol ideeën. Zo denken we eraan om verse afhaalmaaltijden aan te bieden voor buurtbewoners die ‘s avonds niet meer willen koken. Of een verkooppunt van lokale producten zoals heerlijk vers brood, lokaal geteelde groenten en fruit …

Eliane:

Nu Studio Paus verhuisd is naar een eigen pand, hebben we nog wat vrije ruimte om te experimenteren met nieuwe concepten. Er zullen in de toekomst steeds meer bewoners bij komen, dus het gaat zeker lonen om op hun noden in te spelen.

Haddok

DOK DILEMMA'S

Bataviabrug of Matadibrug?

Pieterjan:

"Bataviabrug! Die kan ik perfect zien vanuit mijn doorgeefluik in de keuken. Ik sta nog elke keer versteld van het ingenieuze systeem als de brug omhoog gaat."


Kapitein Zeppospark of Robinson Crusoëpark?

Eliane:

"Moeilijke keuze, ze hebben allebei hun charmes. Het Robinson Crusoëpark vind ik mooier met de bankjes, de boei en de plasjes. Het Kapitein Zeppospark is leuker om te ravotten met onze dochter."


De blauwe of de groene scheepskraan?

Eliane:

"De blauwe, die zit zelfs verwerkt in de branding van Haddok!"