!

ROOD

Je zag de Faar de voorbije maanden al groeien aan de Schipperskaai, en binnenkort krijgt hij ook zijn iconische rode kleur. Op die manier wordt de toren een nieuwe blikvanger aan de Gentse skyline.

De toren duidt op die manier de plaats van De Nieuwe Dokken in de stad aan, vertelt Stephane Beel, die met zijn architectenbureau SB A de toren ontwierp. Rood staat ook voor leven, en is een positieve bijdrage aan de omgeving.

De toren wordt opgetrokken uit een tegel, die op zijn beurt weer naar de bakstenen gebouwen verwijst. De tegel zal blinken in het licht dat op De Nieuwe Dokken schijnt. Vanuit verschillende invalshoeken zal de toren een andere kleur hebben.

Stephane Beel laat wat je bij de toren voelt graag aan jou over: Als je bij de toren aan liefde denkt, dan mag dat even goed. De levendigheid van de toren laat ruimte voor die meerduidigheid. De toren is eigenlijk zelf het leven zelf.

Ontdek het volledige interview met Stephane Beel over de toren hier:

De appartementen en penthouses van De Faar zijn allemaal uitverkocht. Binnenkort lanceert De Nieuwe Dokken een nieuwe fase met duurzame en architecturale woningen, natuurlijk aan het water en met zicht op de stad. Registreer je hier als je daar interesse in hebt.

Blijf op de hoogte van dit project

Lead Source
AssignmentHelper