!

Ontmoet Tereza Jarova: interieurarchitecte voor De Nieuwe Dokken

Achter het project De Nieuwe Dokken schuilt een immens team. Mensen die je voor de schermen al hebt ontmoet, in het traject naar de aankoop van jouw toekomstige woning en waarvan je misschien iets meer wil weten. Zoals Tereza Jarova bijvoorbeeld.

Tereza heeft al meer dan tien jaar ervaring in interieurarchitectuur. Eerder liet ze zich inspireren in België en Barcelona, vandaag maakt ze deel uit van het team van het grote project De Nieuwe Dokken. Groot is daarbij een understatement. Op dit moment begeleidt ze de kopers van 90 woningen bij het maken van de juiste keuze voor hun interieur. Op termijn stijgt dat aantal naar 400.

Verbinding tussen klant, toonzaal en werf

“Mijn doel is een koper zonder zorgen te laten genieten van zijn toekomstige woning”, ambieert Tereza, “een koper van De Nieuwe Dokken koopt namelijk een woning of appartement op plan. Daarna zijn er nog heel wat wijzigingen mogelijk. Zo kan de indeling van de ruimte bijvoorbeeld volledig op maat bekeken worden.”

Door de grote omvang van het bouwproject werkt de coördinatie van het interieur in fases, om alles voor elke partij werkbaar te houden. Dat gaat als volgt: na aankoop en het bepalen van de indeling, komt de keuze van materialen voor de keuken, badkamer,, etc. aan bod. Al die keuzes worden samen met de toekomstige bewoner gemaakt. Tereza: “In elke fase vorm ik de schakel tussen klant, toonzaal en werf. Ik volg alles op van bij de aankoop van de woning tot aan de oplevering. Het correct bundelen van informatie, dubbele controle en duidelijke communicatie zijn daarbij van cruciaal belang”.

Diversiteit: elk zijn eigen verhaal

Wanneer we vragen wat Tereza nu het leukste aspect vindt aan haar functie, antwoordt ze “de diversiteit aan klanten.” Elke koper heeft zijn specifieke achtergrond en smaak. Daarnaast heeft iedereen een andere reden om op De Nieuwe Dokken te komen wonen. “En dat maakt de coördinatie zo aantrekkelijk voor mij: elke identiteit is uniek. En dat uit zich in de keuzes van het interieur”, concludeert ze.

Anderzijds zijn er ook enkele gemeenschappelijke kenmerken in die keuzes. Het valt op dat een toekomstige bewoner van De Nieuwe Dokken de indeling van zijn woning zoveel mogelijk richt op het prachtig uitzicht. Wie ontbijt nu niet graag aan een keukeneiland met zicht op water, hemel en de torens van Gent? Die focus trekt zich bovendien naadloos door in de keuze voor zachte, natuurlijke materialen, met af en toe een donker accent, wat voor een harmonieus geheel zorgt met het vergezicht.

““Mijn doel is een koper zonder zorgen te laten genieten van zijn toekomstige woning””

Nieuwe kennis en inzichten

De Nieuwe Dokken is een duurzaam bouwproject. Daar maakt ook het interieur deel van uit. Tereza: “we zijn het eerste project dat zo innovatief is. Iedereen die koopt is zich daar bewust van en staat er 100% achter, ook al brengt dat soms nieuwe kennis en gewoontes met zich mee.” Werken aan dit project, geeft ook Tereza nieuwe inzichten: “de huidige tijdsgeest vereist een meer ecologische visie. Door mijn ervaring bij De Nieuwe Dokken zal ik bij toekomstige projecten automatisch een meer kritische reflex maken op het gebied van duurzaam interieur.”

Ontdek meer mensen uit het team van De Nieuwe Dokken

Jacques Ongenaet, commercieel verantwoordelijke

Jan Dumon, projectdirecteur van THV De Nieuwe Dokken

Dries Seuntjens van Ducoop 

Blijf op de hoogte van dit project

Lead Source
AssignmentHelper