!

Ontmoet Jacques Ongenaet, commercieel verantwoordelijke voor De Nieuwe Dokken

Achter het project De Nieuwe Dokken schuilt een immens team. Mensen die je voor de schermen al hebt ontmoet, in het traject naar de aankoop van jouw toekomstige woning en waarvan je misschien iets meer wil weten. Zoals Jacques Ongenaet bijvoorbeeld.

Jacques werkt al een tiental jaar als commercieel verantwoordelijke voor projectontwikkelaar CAAAP en noemt zichzelf wel eens ‘de peetvader’ van hun jong, dynamisch team. Als geboren en getogen Gentenaar, heeft hij een sterke band met De Nieuwe Dokken: “in een eigen regio aan een zodanig innovatief en belangrijk project werken, voelt heel speciaal aan. Momenteel woon ik niet in Gent, maar het blijft wel mijn leefwereld. Er is bijna altijd een extra connectie met een bepaalde klant, wat de gesprekken gemoedelijker maakt.”


Diverse en enthousiaste kopers

De Nieuwe Dokken heeft alles in één: mobiliteit, duurzaamheid, ligging, zicht, zon en water. Wie zich meldt als geïnteresseerde koper bij De Nieuwe Dokken, ontvangt als startpunt een infopakket. Nadien volgt een persoonlijk contact, afhankelijk het profiel en de heersende vragen. “In deze gesprekken gaan we dieper in op dat profiel, het budget, de wensen en ons aanbod”, vertelt Jacques, “het grote verschil met een traditionele externe makelaar is dat wij echt middenin het project zitten. Ik maak alles mee en weet dus veel. Mensen voelen en appreciëren dat.”

De groep van kopers is bovendien erg divers. Maar iedereen is even enthousiast, van de zakenman met een penthouse tot de jonge stedeling met een starterswoning. Wat Jaqcues het sterkst opvalt, is dat mensen echt klaar zijn voor de nieuwe manier van wonen en mobiliteit: “Een gezin met kinderen koopt vandaag een appartement met drie slaapkamers in De Nieuwe Dokken. De auto verkopen en gebruik maken van onze elektrische deelwagens, is voor hen geen issue. Mensen die hier kopen, zijn mee met het verhaal van de duurzaamheid. Veel zaken waar we ons als ontwikkelaar een beetje zorgen om maakten op voorhand, blijken voor de kopers bijna een evidentie te zijn.”

““het grote verschil met een traditionele externe makelaar is dat wij echt middenin het project zitten. Ik maak alles mee en weet dus veel. Mensen voelen en appreciëren dat.””

Commerciële ruimtes met inhoud

Als commercieel verantwoordelijke staat Jaques niet alleen in voor de verkoop van woonentiteiten, maar ook voor de inhoudelijke invulling van commerciële ruimtes. Door de grote impact die het project op de stad zal hebben, moet deze invulling helemaal goed zitten: “De Nieuwe Dokken stelt duurzaamheid, mobiliteit en invulling centraal. We willen echt de referentie zijn als nieuwe bruisende wijk. De ring breidt uit en sluit ons project in. Binnen een aantal jaar maken we dus echt deel uit van het centrum van Gent. Een juiste invulling van deze ruimtes, creëert connectie tussen de functies van het project en de regio, wat voor leven zal zorgen.”

“Dit is niet zomaar een gebouw verkopen, maar ontwikkelen”, vult Jacques aan, “ik leer enorm interessante mensen kennen uit de coworking-, fiets- en horecawereld. Gent is misschien een kleine wereld, maar één met creatieve, boeiende en intelligente mensen.Na de periode zal mijn visie op het leven gewijzigd zijn in die richting. Het verwondert en intrigeert mij.”

Wil je meer informatie over de woningen of de commerciële ruimtes in De Nieuwe Dokken? Neem dan contact op met Jacques! Hij helpt je graag verder.

Blijf op de hoogte van dit project

Lead Source
AssignmentHelper