!

Nerdlab

In De Nieuwe Dokken is ook ruimte voor horeca en winkels. Daarbij wordt resoluut gekozen voor duurzame zaken die bezig zijn met de deeleconomie en/of de toekomst van mobiliteit. Denk jij dat jouw zaak in aanmerking komt? Neem dan contact op met info@denieuwedokken.be. Ter inspiratie gingen we langs bij verschillende Oost-Vlaamse winkels en organisaties die al jarenlang het goede voorbeeld tonen. Nerdlab, bijvoorbeeld!

“Nerdlab is een open collectief van makers. We bouwen installaties en machines, organiseren evenementen en veroveren de wereld. Oh, en daarnaast hebben we ook een fablab in Gent waar iedereen welkom is.”

Zo wordt dit Gentse fablab op haar site aangekondigd. Nerdlab is een plek waar makers samenkomen om hun wildste ideeën te bouwen. Dat doen ze door te lasercutten, met arduino’s te experimenteren, te 3D-printen… Ze maken het zo aantrekkelijk dat iedereen zin krijgt om samen te werken aan leuke en uitdagende ‘dingen’. Het samenkomen en samen iets maken staat steeds centraal. Iedereen is welkom, van groentje tot die hard nerd.

Gamers kunnen er geregeld los gaan tijdens een oldschool LAN-party, mensen met een passie voor techniek bouwen samen de gekste machines, digitale kunstenaars krijgen de kans om hun werk voor te stellen op Bring Your Own Beamer … Kortom, het is een plaats waar mensen met een passie kunnen samenkomen en hun passie delen.

Bovendien is Nerdlab een duurzaam initiatief. Ze maken gebruik van oude dingen om nieuwe creaties te maken. Versleten spelconsoles worden opnieuw gebruikt en nutteloze, losse elementen worden samengebracht in iets nieuw en innovatief. Het kleinschalige aspect van zo’n fablab zorgt ervoor dat grootschalige industrieën niet altijd nodig zijn. Door de openheid komen mensen van diverse disciplines en met verschillende achtergronden samen, wat voor meer ideeën en oplossingen zorgt. Nerdlab is het ideale trial-and-error platform!

Last but not least organiseert Nerdlab onder de naam STOOM ook workshops voor jonge makers om hen kennis te laten maken met technologie en kunst. Voel jij ook de nerd in jezelf naar boven komen?

Blijf op de hoogte van dit project

Lead Source
AssignmentHelper