!

Met de deelauto naar De Nieuwe Dokken

De Nieuwe Dokken is een project met aandacht voor de toekomst. Daarbij wordt resoluut gekozen voor duurzame zaken die bezig zijn met de deeleconomie en/of de toekomst van mobiliteit. Ook autoverdelers denken daaraan mee.

Een van de grootste vervuilers en boosdoeners voor het milieu is de auto. In België vind je zelden nog gezinnen waar slechts één auto voor de deur geparkeerd staat. Dagelijks rijden we naar het werk of het korte eindje naar de supermarkt, gewoon omdat het kan. In 2016 steeg het aantal personenwagens met 1,6% volgens cijfers van de overheid. We zijn ons allemaal bewust van de grote impact van de uitstoot van onze wagen, maar passen ons gedrag als puntje bij paaltje komt toch niet aan. Gelukkig zijn er nu steeds meer alternatieven op de automarkt waardoor rijden net een beetje minder schadelijk wordt. Bij BMW Verstraeten in Lochristi kun je naast gewone BMW’s ook elektrische wagens vinden. Een duurzame autoverdeler, ja het kan!

Ook op De Nieuwe Dokken komen elektrische (deel)auto’s. Een bewuste keuze, omdat we in alles wat we doen zo veel mogelijk impact willen creëren zonder de impact op het klimaat uit het oog te verliezen. De keuze aan milieuvriendelijke voertuigen op de automarkt is ruim. Zo zijn er elektrische wagens, wagens op brandstofcellen, plug-in hybride wagens en CNG-wagens die rijden op aardgas.

Bij BMW Verstraeten worden plug-in hybride en volledig elektrische wagens verkocht, die met hun dubbele motor zeer populair zijn. Ze hebben een een elektrische motor waar je tot 50 km mee kan rijden, waarna een gewone verbrandingsmotor het overneemt. Vlaanderen is duidelijk klaar voor deze nieuwe evolutie, want in 2016 was er een toename van maar liefst 169% bij de nieuwe milieuvriendelijke personenwagens.

Rijden in een duurzame wagen is niet langer toekomstmuziek, maar wordt bij De Nieuwe Dokken de realiteit! Heb jij ook tips over hoe we nog duurzamer kunnen worden? Laat ze ons zeker weten via info@denieuwedokken.be

Blijf op de hoogte van dit project

Lead Source
AssignmentHelper