!arrow-downarrow-rightclipboardfacebookglueinfoinstagramlineplayplay-lightyoutube

Een bruisende buurt aan het water

Het noorden van Gent ondergaat de komende jaren een heuse metamorfose. Onder andere het stadsdeel Oude Dokken, een spil in de industriële geschiedenis van de stad, krijgt een nieuwe bestemming dankzij enkele nieuwe projecten en buurten. Het woon- en leefproject De Nieuwe Dokken, aan de oostzijde van het Handelsdok, wordt een van de eerste realisaties rondom de dokken.

De Nieuwe Dokken ligt aan de Schipperskaai, met de Bataviabrug als verbinding met de binnenstad en met de betoncentrale en de kranen als bakens. De hele zuid-west gevel van De Nieuwe Dokken kijkt uit over het water. Bewoners kunnen er dus genieten van een ontspannende wandeling, in de namiddagzon of ’s avonds bij zonsondergang.

In deze buurt komen ongeveer 400 nieuwe woningen voor Gentenaars van alle leeftijden. 

Een buurt bestaat natuurlijk uit meer dan alleen woningen. Er valt van alles te beleven langs de kade en in de verschillende gebouwen, bij lokale handelaars, een brasserie, een broodjeszaak, kantoren, ... Omringd door groen en water komen er ook verschillende openbare voorzieningen (zoals een kinderdagverblijf, buitenschoolse kinderopvang, basisschool en wijksporthal) en talloze recreatiemogelijkheden (zoals wandelpromenades, wijkparken en speelpleinen).

Wie liever gaat shoppen in de historische binnenstad steekt makkelijk de dokken over via de handige voetgangers- en fietsbruggen.

De verkoop van de woningen bij De Nieuwe Dokken is gestart eind 2016.

Wil je meer weten over wat er allemaal gebeurt in het stadsdeel De Oude Dokken? Neem een kijkje op de website van het stadsdeel Oude Dokken.

Blijf op de hoogte van dit project

Lead Source
AssignmentHelper