!

DuCoop wint Klimaatprijs De Standaard & Radio 1

DuCoop - de coöperatie die duurzaamheidsdiensten levert aan de bewoners van De Nieuwe Dokken - heeft de Klimaatprijs van De Radicale Vernieuwers gewonnen. Die wedstrijd wordt georganiseerd door De Standaard, Radio 1 en De Sociale Innovatie Fabriek en beloont radicaal nieuwe producten, diensten en methodes voor een betere wereld en een beter klimaat.

In De Standaard werd de overwinning aangekondigd met de titel 'Revolutionair Gents woonproject wint De Standaard klimaattrofee'.  "De klimaatjury koos voor DuCoop omwille van de grote hefboom die het project teweeg brengt. In de woonwijk aan De Nieuwe Dokken in Gent zullen de kringlopen van 400 appartementen, een sporthal en een school gesloten worden, waarbij water, energie, grond- en afvalstoffen worden gerecupereerd en uitgewisseld. DuCoop werkt daarvoor samen met de naburige zeepfabriek Christeyns.

Nooit eerder werden de principes van de circulaire economie in ons land op deze schaal toegepast in een woonproject. Dit is een verhaal over energie, maar ook over mobiliteit, woonkwaliteit, afval- en watergebruik. Het geeft aan hoe we in de toekomst en kunnen en zullen moeten wonen."

Benieuwd naar meer informatie over DuCoop? Kijk dan zeker hier!

Blijf op de hoogte van dit project

Lead Source
AssignmentHelper