!

De Nieuwe Versnelling tipt duurzame eetplekjes!

In De Nieuwe Dokken is ook ruimte voor duurzame horeca en winkels - en soms is duurzaam leven helemaal niet zo moeilijk. Door eens voor wat meer groente en minder vlees te kiezen, bijvoorbeeld. Ter inspiratie gingen wij naar vijf Gentse restaurants die je ‘t water in de mond doen lopen!

Lokaal, bijvoorbeeld, dat je op de Brabantdam vindt. Het is de ideale plek om even tot rust te komen en te genieten van een overheerlijke en zeer betaalbare quiche. Zoals de naam al doet vermoeden is alles er gemaakt met zo lokaal mogelijke producten. Van bij de boer in Gentbrugge of kruidenkwekerij Claus uit Kruishoutem rechtstreeks op je bord!

In NEST kan je de komende weken dan weer langsgaan bij Foodstorms, het plantbased restaurant van Kevin Storms. Op het bovenste verdiep van de voormalige openbare bibliotheek kan je er tot januari heerlijk genieten van eenvoudige, (h)eerlijke en snelle maaltijden. Wat dacht je van een toast met oesterzwam, paprika en amandelpesto?

Vroege vogels hoeven we Barbiet vast niet meer voor te stellen. In de Baudelostraat kan je er ontbijten, brunchen en lunchen van heerlijke vegetarische maaltijden. Van Pad Thaï tot quinoasalade met groene pesto: wij zijn fan!

Aan de andere kant van Gent is Le Botaniste de vegetarische place-to-be. Het is het geesteskind van Alain Coumont, die eerder Le Pain Quotidien lanceerde. In zijn nieuwe zaak wandel je binnen in een ‘apotheek’ vol glazen potten en flacons met vervaagde opschriften. Probeer naast een bowl ook zeker de natuurlijke wijnen (zonder sulfiet) uit!

Coumont is niet de enige zakenman die met een vegetarisch concept kwam. Ook de oprichters van Otomat, de pizzeria aan het Gravensteen, zijn niet aan hun proefstuk toe. Eerder lanceerden ze namelijk de Ellis Gourmet Burger-keten en de Baraque Friture. In Otomat hebben ze niet alleen vegetarische, maar zelfs veganistische pizza’s op de menukaart. Hasta la pizza!

Heb jij een duurzame zaak die bezig is met de deeleconomie en/of de toekomst van mobiliteit en denk jij dat je in aanmerking komt om in De Nieuwe Dokken te openen? Neem dan contact op met info@denieuwedokken.be.

Blijf op de hoogte van dit project

Lead Source
AssignmentHelper