!

Cohousing: een dorp midden in de stad!

In een steeds groter wordende en geïndividualiseerde stad, zoeken bewoners steeds vaker een community-gevoel en affiniteit met hun buurt. Cohousing, een manier van wonen die sterk aan populariteit wint, vormt hiervoor dé oplossing.

Cohousing eenvoudig uitgelegd

Nochtans bestaat er enige verwarring rond het begrip. Zo is het niet zo dat cohousers samen in één huis wonen waar ze alles delen. Een cohousingproject bestaat uit meerdere woningen en appartementen. De bewoners ervan hebben steeds hun eigen privéwoning met een keuken, badkamer en tuin of terras, en hebben daarbovenop een gemeenschappelijke buitenruimte of tuin én een centraal gebouw om functies te delen. 

Bouw je eigen buurt

De centrale ruimte, ook wel paviljoen of common house genoemd, heeft geen vooraf vastgelegde structuur, maar wordt door de bewoners zelf ingedeeld. Zo kan je een ontspannings- en ontmoetingsruimte, ruime keuken, logeerkamer, kinderspeelkamer of wassalon delen. Als bewoner speel je dus een actieve rol in de invulling van deze gedeelde ruimtes. Je bedenkt en beheert samen met je buren de gemeenschappelijke ruimtes en tuin, zodat aan alle wensen van de groep wordt voldaan. 

Cohousing is er voor iedereen: jong en oud, grote gezinnen of singles. Je leeft er sociaal, maar hebt toch je eigen geborgen privacy. Je komt terecht in een gebouw dat doet denken aan een levendig dorp op een toplocatie, waar je steeds kan rekenen op je buren. Dat is toch een droom?

Dubbeltuupe

In De Nieuwe Dokken wordt daarom het cohousingproject Dubbeltuupe geïntegreerd. Dankzij de Bataviabrug woon je op slechts enkele minuten fietsen van de Gentse stadskern, maar krijg je toch het gevoel te leven in een eigen community met een dorps karakter. Dubbeltuupe komt vlak aan het water en zal bestaan uit 16 appartementen met een common house van 160m². De bijkomende troef is de mogelijkheid tot het ontwikkelen van een prachtig dakterras van 400m² dat door de volledige bewonersgroep kan gebruikt worden.

Ook geïnteresseerd in deze nieuwe manier van leven? Neem dan contact op met:

Anne Vermeulen
Projectbegeleider
0496 81 10 18
anne@cohousingprojects.be

Blijf op de hoogte van dit project

Lead Source
AssignmentHelper