!

De eetbare tuin

Op De Nieuwe Dokken, tussen de gebouwen naast de betoncentrale komt een speciale tuin: hier kan je de planten die er groeien gewoon opeten 's avonds op je terras met zicht op de stad en het water.

2 De Nieuwe Dokken The Edible Garden Broccoli De Eetbare Tuin

In de eetbare tuin komen een pak planten voor die je kent - en misschien wel niet verwacht. Kijk even mee. 

De kruisbes is een struikplant die we in Vlaanderen redelijk goed kennen. De plant bloeit met groene of paarse bloemen en is rijp tijdens de zomer. Zie jij jezelf al bessen plukken?

Maar er komt ook broccoli: een plant die je misschien niet verwacht in een tuin, maar die naast supergezond er ook echt leuk uit ziet!

En in de zomer zul je je tegoed kunnen doen aan bosaardbeien. En in de winter genieten van echte Belgische spruitjes.  

1 De Nieuwe Dokken The Edible Garden Kruisbes

De Nieuwe Dokken Jacques Ongenaet Caaap Van Roey Sales

Zie jij jezelf op je terras smullen van planten die gewoon in de tuin groeien?

Neem snel contact met ons op en ontdek welke woning van De Nieuwe Dokken perfect bij jou past.

Neem contact op

“Als ik groenten zie groeien, kan ik daar ongelooflijk van onder de indruk zijn. Het is fijn om die te mogen oogsten en ermee aan de slag te gaan in de keuken.”

Voor groentenkok Pieter-Jan Lint zit inspiratie overal. Hij geniet ervan om de tuin in te gaan en gewoon te plukken wat er op dat moment bloeit. Hoor hem vertellen over zijn liefde voor plantaardig, voor smaak en voor koken met seizoensgroenten.

Kevin Storms van Foodstorms, een van Gents bekendste groentenkoks vertelt over zijn passie voor groenten uit de tuin nemen en ermee aan de slag gaan. 

Blijf op de hoogte van dit project

Lead Source
AssignmentHelper