!arrow-downarrow-rightclipboardfacebookglueinfoinstagramlineplayplay-lightyoutube

Dubbeltuupe

Samen wonen aan het water was nog nooit zo fijn!

Een van de meest bijzondere gebouwen in De Nieuwe Dokken is Dubbeltuupe. In dit gebouw, met architecturale verwijzingen naar de maritieme geschiedenis van de site aan het Handelsdok, komt een cohousing-project met 16 woningen. Samen wonen aan het water was nog nooit zo fijn!

Een nieuwe invulling aan cohousing

Dubbeltuupe geeft een nieuwe invulling aan cohousing: elk gezin heeft een eigen woning met privaat terras, maar er zijn ook gedeelde ruimtes die openstaan voor elke bewoner. Een extra slaapkamer voor logees bijvoorbeeld, of een grote polyvalente ruimte die uitgeeft op de kade en het parkje. De 16 woningen zelf zijn zeer divers dus er is voor elk wat wils. Zo kiest een gezin met kinderen misschien voor de compacte duplexwoning met een leefverdieping die uitgeeft op het park en een slaapverdieping daarboven. Een ander heeft misschien meer interesse in appartementen met uitzicht op de kade of een compacte unit voor starters.

Een nieuwe invulling aan cohousing
Architectuur met een groen streepje voor

Architectuur met een groen streepje voor

De ontwerper van dit compacte en aantrekkelijke gebouw is Denc!-Studio uit Gent. Niet alleen zijn zij een ervaren en gereputeerde architect in de cohousing-wereld, maar ze voeren ook de toon als het gaat over duurzaam bouwen. Het gebouw heeft dan ook een uitstekende energieprestatie en draagt bewust bij aan een afbouw van onze ecologische voetafdruk. Dat de woningen aangesloten zijn op het interne warmtenet dat 100% groene (niet-fossiele) warmte levert, draagt hier natuurlijk aan bij!

Klaar om extrasnel gebouwd te worden

De grote lijnen van dit project zijn uitgezet: de locatie is bepaald, de regels liggen vast in de verkavelingsvergunning en Denc!-Studio heeft al schetsen van de plannen. Daardoor kunnen de bewoners instappen in een project dat, na de finetuning door de groep, al meteen voorbereid kan worden voor vergunningsaanvraag. Verhuizen naar je droomplek ging nog nooit zo snel.

Klaar om extrasnel gebouwd te worden

Op zoek naar iets anders? Bel ons!

bel ons op 0800-11-286

Maak een afspraak

Lead Source
AssignmentHelper

Blijf op de hoogte van dit project

Lead Source
AssignmentHelper