!clipboardfacebookglueinfoinstagramyoutube

Dubbeltuupe

Samen wonen aan het water was nog nooit zo fijn!

Een van de meest bijzondere gebouwen in De Nieuwe Dokken is Dubbeltuupe. In dit gebouw, met architecturale verwijzingen naar de maritieme geschiedenis van de site aan het Handelsdok, komt een cohousing-project met 16 woningen. Samen wonen aan het water was nog nooit zo fijn!

Een nieuwe invulling aan cohousing

Dubbeltuupe geeft een nieuwe invulling aan cohousing: elk gezin heeft een eigen woning met privaat terras, maar er zijn ook gedeelde ruimtes die openstaan voor elke bewoner. Een extra slaapkamer voor logees bijvoorbeeld, of een grote polyvalente ruimte die uitgeeft op de kade en het parkje. De 16 woningen zelf zijn zeer divers dus er is voor elk wat wils. Zo kiest een gezin met kinderen misschien voor de compacte duplexwoning met een leefverdieping die uitgeeft op het park en een slaapverdieping daarboven. Een ander heeft misschien meer interesse in appartementen met uitzicht op de kade of een compacte unit voor starters.

Een nieuwe invulling aan cohousing
Het mooiste terras van Gent

Het mooiste terras van Gent

De grootste troef van Dubbeltuupe is uiteraard het prachtige dakterras, dat door alle bewoners van het gebouw gebruikt kan worden. De invulling van deze buitenruimte kan bepaald worden door de groep, maar wij dromen alvast van een gemeenschappelijke moestuin, een grote picnic-tafel of een speelhoekje voor de kinderen. Van op dit terras heb je zicht op de naastliggende groenzone en het binnenhof, op het leven op de kade en in het dok en vooral: op de skyline van de binnenstad.

Architectuur met een groen streepje voor

De ontwerper van dit compacte en aantrekkelijke gebouw is Denc!-Studio uit Gent. Niet alleen zijn zij een ervaren en gereputeerde architect in de cohousing-wereld, maar ze voeren ook de toon als het gaat over duurzaam bouwen. Het gebouw heeft dan ook een uitstekende energieprestatie en draagt bewust bij aan een afbouw van onze ecologische voetafdruk. Dat de woningen aangesloten zijn op het interne warmtenet dat 100% groene (niet-fossiele) warmte levert, draagt hier natuurlijk aan bij!

Architectuur met een groen streepje voor
Klaar om extrasnel gebouwd te worden

Klaar om extrasnel gebouwd te worden

De grote lijnen van dit project zijn uitgezet: de locatie is bepaald, de regels liggen vast in de verkavelingsvergunning en Denc!-Studio heeft al schetsen van de plannen. Daardoor kunnen de bewoners instappen in een project dat, na de finetuning door de groep, al meteen voorbereid kan worden voor vergunningsaanvraag. Verhuizen naar je droomplek ging nog nooit zo snel.

Op zoek naar iets anders? Bel ons!

bel ons op 0800-11-286

Maak een afspraak

Lead Source
AssignmentHelper

Blijf op de hoogte van dit project

Lead Source
AssignmentHelper